• Sportul tău, povestea ta!

Ei sunt cei care au câștigat lupta cu telescaunul

Ei sunt cei care au câștigat lupta cu telescaunul

Plecat-au aproape 200 de jos… Cam așa poate începe povestea celei mai inedite competiții din România: Red Bull Outrun the Lift. Adică, hai să ajungem mai repede decât telescaunul din Parâng.

Toma Coconea, organizatorul întrecerii, a avut chiar la începutul zilei o surpriză pentru concurenți. L-a adus pe Tiberiu Ușeriu în Parâng, pentru a da startul. Evident, după o ședință foto. Apoi a început urcușul. Și nu a fost deloc ușor: 2.5 kilometri cu 615 metri diferență de nivel și cu privirea la telescaun. Până în acest an, doar 5 concurenți au reușit să ajungă înaintea mașinăriei de fier.

Anul acesta, 8 pasionați de munte au văzut de la sosire cum vine telescaunului în urma lor. Viorel Pălici, cu 21 de minute și 22 de secunde, a fost primul, urmat la doar 23 de secunde de Szabolcs-Istvan Gyorgy. Bronzul i-a revenit lui Ionuț Zincă, ajuns în 22 de minute și 41 de secunde. La feminin, Ingrid Mutter a fost “mama lor” și a încheiat traseul în 25 de minute și 29 de secunde. Loredana Sabău și Andra Anghel au ocupat următoarele două poziții.


Foto: Attila Szabo

Locul 1 a fost recompensat cu 1500 de lei, locul 2 cu 1000 de lei, iar poziția a treia pe podium cu 500 de lei. Banii însă au reprezentat ultima grijă a concurenților, care au vrut, în primul rând, să se lupte cu propriile limite. Și au reușit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *