• Sportul tău, povestea ta!

Echipa momentului – Dinamo BikeXpert Superbet

Echipa momentului – Dinamo BikeXpert Superbet

Dinamo are cea mai frumoasă și talentată echipă Mountain Bike din România, iar luna iulie a fost una plină de medalii. Cea mai importantă dintre ele a fost adusă de Bogdan Duca, devenit proaspăt campion național la XCM, în tricoul Dinamo BikeXpert Superbet.

Bogdan Duca a cucerit titlul național după ce s-a impus la Păltiniș în cursa de Cross Country Marathon. Pe locul doi s-a clasat colegul de la Dinamo BikeXpert Superbet, Ede Molnar.

Titlul de campion național nu a venit întâmplător pentru Bogdan Duca. A progresat vizibil în ultimii ani, chiar dacă în 2017 a avut câteva probleme de sănătate, dar a compensat prin faptul că maratonul este proba sa favorită. În plus, la Păltiniș, a devenit campion național, după ce a avut de recuperat trei minute de întîrziere față de liderul, Ede Molnar.

Echipa momentului – Dinamo BikeXpert Superbet

 

Campionatul Național de XCM – 3 x Campion Național, 1 x Vicecampion și 4 x Mențiuni

 

🥇 Bogdan Duca – Campion Național, Elite
🥈 Ede Molnar – Vicecampion Național, Elite
🥇 Tibi Tebeică – Campion Național, Master 1
🥇 Luiza Loloiu – Campionă Națională, Amatoare
👉 Sabin Husariu – locul 4, Amatori Open
👉 Miruna Gîrbacea – locul 5, Elite F
👉 Ciprian Comișan – locul 5, Amatori Open
👉 Ionel Duță – locul 4 la categorie, în concursul gazdă

 

Ce înseamnă XCM (Cross Country Marathon) – este o cursă cu startul în grup, pe o distanţă între 60 şi 160 km, care poate fi acoperită pe un traseu unic sau pe un circuit de maxim 3 ture. Este cea mai populară cursă practicată de cicliştii amatori. 

 

Dinamo BikeXpert Superbet a devenit în 2018 prima echipă UCI de Mountain Bike din ciclismul românesc. Superbet  este principalul sponsor al echipei din 2017. În 2019, contractul a fost reînoit pentru o perioadă de trei ani.

Dinamo BikeXpert Superbet a încheiat cu medalii și cele patru zile de aventuri prin munți, la Țara Hațegului MTB Stage Race. Ede Molnar și Bogdan Duca au fost câștigătorii primei ediții. Următoarea competiție importantă va fi Campionatul Național de XCO și XCE, pe 8 și 9 august, la Câmpulung.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *