• Sportul tău, povestea ta!

Două mari competiții de triatlon în România în 2021

Două mari competiții de triatlon în România în 2021

Calendarul oficial pentru 2021 publicat de Federația Internațională de Triatlon (ITU) conține și două competiții importante care se vor desfășura în România. Una este programată în toiul iernii, iar alta în mijlocul verii.

Europe Triathlon Winter Championship este întrecerea care va avea loc între 5-7 februarie la Cheile Grădiștei, la 1300 de metri altitudine, acolo unde s-a ținut și ediția din acest an. Și a fost un weekend de poveste, de care concurenții și organizatorii își vor aminti mult timp de acum încolo. Pe 28 februarie a fost Dracula Winter Night Run, o cursă de 4 kilometri. A doua zi a fost și cea mai aglomerată, cu 7 întreceri. Ultimele 2 concursuri s-au desfășurat duminica.

Traseele de la Cheile Grădiștei sunt spectaculoase nu doar pentru sportivi, ci și pentru fotografi. Astfel, un tur de alergare este de 1.5 kilometri, cu o elevație de 40 de metri. La proba de ciclism se parcurg tururi de 2.8 kilometri, care înconjoară Fundata Resort. Diferența de nivel este de 85 de metri. Pentru proba de schi, organizatorii au desenat un traseu de 2 kilometri, care se parcurge de mai multe ori, în funcție de categoria de concurs.

Vara aduce în România a doua competiție importantă din 2021 din calendarul ITU. Cupa Europeană de Triatlon pentru juniori este programată a se desfășura la București pe 10 iulie. De altfel, capitala României a găzduit și în 2018 această întrecere.


Detalii eveniment


Data început: 05 Feb 2021
Data final: 07 Feb 2021
Website: https://www.facebook.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Braşov
Localitate: Cheia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *