• Sportul tău, povestea ta!

Doi frați români, aproape de a fi amândoi pe podium la Europenele de gimnastică

Doi frați români, aproape de a fi amândoi pe podium la Europenele de gimnastică

Gimnastul Gabriel Burtănete a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Mersin.

Românul a terminat finala cu o medie de 14.283, fiind urmat de ucraineanul Ilia Kovtun, campionul de la individual compus, cu 14.083, şi de turcul Bora Tarhan, cu 14.016.

Pe locul 4 s-a clasat fratele lui Gabriel, Robert Burtănete, cu 13.899. Sportivul de 18 ani mai are în palmares un titlu mondial la juniori, obţinut anul trecut, la Gyor, tot în proba de sărituri. În proba de inele, Gabriel Burtănete a ocupat locul 4, cu 12.966.

Gimnastul Gabriel Burtănete, campion european la juniori, în proba de sărituri

A început să practice gimnastica artistică la CSS Buzau, apoi la SCM Gloria Buzău. În 2018, a cucerit titlul de campion național cu echipa sa de club SCM Gloria Buzău. Tot în 2018, alături de fratele său Robert Burtănete, Emilian Neagu, Eduard Gavrilă si Rafael Szabo, s-a clasat pe locul 11 în competiția pe echipe din cadrul Campioantelor Europene de la Glasgow

A fost desemnat de forul român de gimnastică să reprezinte România în competiția masculină de la individul compus la JOT Buenos Aires 2018.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *