• Sportul tău, povestea ta!

Descoperiți de ce copiii au nevoie de yoga la fel de mult ca noi

Descoperiți de ce copiii au nevoie de yoga la fel de mult ca noi

Yoga prezentată în limbajul unui copil poate ajuta la contracararea stresului trăit de cei mici care trăiesc într-o lume a vitezei. Aflați avantajele unei clase yoga pentru copii.

Yoga prezentată în limbajul unui copil poate ajuta la contracararea stresului trăit de cei mici care trăiesc într-o lume grăbită. Copiii noștri trăiesc într-o lume în care au program aglomerat , la fel ca adulții, au părinți ocupați, presiuni si cerințe importante la școală, lecții neîncetate, jocuri video, mall-uri și sporturi competitive. Multi părinți nu consideră că acestea pot avea o influență, dar deseori aduc stres. Unii specialiști consideră că yoga poate ajuta la contracararea acestor presiuni. Când copiii învață tehnici de relaxare și împlinire interioară, pot naviga in provocările vieții cu mai multă ușurință. Yoga, la o vârstă fragedă, încurajează stima de sine și conștientizarea corpului cu o activitate fizică necompetitivă. Încurajarea cooperării și a compasiunii – în loc de opoziție – este un mare dar pe care putem să-l oferim copiilor noștri.


Fizic, yoga îmbunătățește flexibilitatea, forța, coordonarea și conștientizarea corpului. În plus, se îmbunătățește concentrarea și sentimentul de calm și relaxare. Făcând yoga, copiii fac mișcare, se joacă, se conectează mai profund cu sinele interior și dezvoltă o relație intimă cu lumea naturală care îi înconjoară. Când yoghinii au dezvoltat asanele cu multe mii de ani în urmă, ei trăiau încă aproape de lumea naturală și viață și fooseau mișcările animalelor și plantelor pentru inspirație – înțepătura unui scorpion, grația unei lebede, statura unui copac. Când copiii imită mișcările și sunetele naturii, au șansa de a intra în altă ființă și își imaginează că își asumă calitățile. Când își asumă poziția leului (Simhasana), de exemplu, experimentează nu numai puterea și comportamentul leului, ci și propriul lor sentiment de putere: când să fie agresivi, când să se retragă. Mișcările fizice introduc copiii în adevăratul sens al yoga: unirea, expresia și onoarea pentru sine și pentru partea cu care se află în relație cu elementele mediului înconjurător.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *