• Sportul tău, povestea ta!

Decizie radicală în handbal. Cea mai bogată echipă a fost declarată campioană

Decizie radicală în handbal. Cea mai bogată echipă a fost declarată campioană

Liga Naţională de Handbal (LNH) din Franţa a decis anularea finalului sezonului în primele două divizii, din cauza pandemiei Covid-19.

În urma anulării sezonului, PSG a fost declarat campioană, după 18 etape, echipa din capitala Franţei fiind neînvinsă şi având şase puncte avands faţă de ocupanta locului 2, Nantes. Pentru PSG, adversara echipei Dinamo în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta este al şaselea trofeu la rând.

PSG – buget anual de 17 milioane de euro 

Formaţia pariziană a obţinut dreptul de a participa în sezonul viitor al Ligii Campionilor, competiţie la carea ar putea fi invitată şi Nantes. Nimes, Montpellier şi Toulouse vor juca în Liga Europeană, fosta Cupă EHF.

Din prima ligă mai erau de disputat opt etape. De asemenea turneul Final Four al Cupei Ligii, programat iniţial la 15 şi 16 martie, a fost anulat.

Nu vor exista echipe retrogradate în Starligue, doar două promovate, astfel că în campionatul viitor vor fi 16 echipe. Cesson-Rennes şi Limoges au acces în prima divizie, în calitate de ocupante ale primelor două locuri din liga a doua, Proligue.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *