• Sportul tău, povestea ta!

Decizie istorică în handbalul românesc. Federația a ”înghețat” sezonul

Decizie istorică în handbalul românesc. Federația a ”înghețat” sezonul

Federaţia Română de Handbal a decis, luni, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte de pandemia de coronavirus, nu se vor mai relua. Dinamo (21 de meciuri) conducea în clasament în liga masculină, cu 55 de puncte, fiind urmată de Potaissa Turda (22 de meciuri), cu 50 de puncte şi de CS Minaur Baia Mare (23 de meciuri), cu 43 de puncte.

La feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) ocupau în această ordine primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupa locul 3, cu 36 de puncte.

SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti va solicita probabil un wild card pentru aceeaşi competiţie.

”Federaţia Română de Handbal a decis să îngheţe campionatul cu clasamentul actual. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câştigăm titlul în acest sezon, şi singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puţin disputat decât alte echipe. O restanţă pe care cel mai probabil am fi câştigat-o. Sper să primim wild-card si să jucăm în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul şi ar fi trebuit să fim calificate direct” a declarat Cristina Neagu în urma deciziei luate de FRH.

Și cei de la Dinamo au fost nemulțumiți de hotărârea federației.

„Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a votat astăzi (cu 11-5) să nu se acorde titlul naţional în ediţia 2019-2020 a Ligii Naţionale, nici la masculin, nici la feminin. S-a luat act doar de faptul că Dinamo a încheiat pe primul loc în competiţia masculină, astfel că va avea dreptul de a cere un wild-card pentru Liga Campionilor (locul în European Handball League este asigurat). Este greu de digerat o astfel de decizie, în condiţiile în care am dominat clar campionatul, dar împreună cu suporterii noştri vom ieşi mai puternici din această <criză>”, a arătat clubul „alb-roşu” pe Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *