• Sportul tău, povestea ta!

De pe bicicletă, direct în fotoliul de la Primărie

De pe bicicletă, direct în fotoliul de la Primărie

2020 chiar a fost un an deosebit, în care sportivii au avut mult de suferit. Cicliștii nu au făcut nici ei excepție. Unul dintre ei termină, totuși, anul cu zâmbetul pe buze. Haideți să-l cunoaștem pe Timotei Păcurar, omul care a ajuns cu bicicleta la Primărie.

2020 chiar a fost un an deosebit, în care sportivii au avut mult de suferit. Cicliștii nu au făcut nici ei excepție. Unul dintre ei termină, totuși, anul cu zâmbetul pe buze. Haideți să-l cunoaștem pe Timotei Păcurar, omul care a ajuns cu bicicleta la Primărie.

Cine este Timotei? Pe scurt, are 29 de ani, este ciclist în cadrul echipei MTB NoMad Merida CST și a fost de 6 ori campion al României. Să dezvoltăm portretul lui Timotei. S-a născut în comuna Micăsasa, la vreo 50 de kilometri de Sibiu, iar drumul vieții l-a dus la Facultatea de Jurnalism. Nu a continuat pe acest drum, pentru că a descoperit pasiunea pentru ciclism.

La 22 de ani a început să ia startul în diferite concursuri. Primul an a fost intens, pentru că și-a setat un program strict: dimineața alergare 10 km, apoi vreo 200 de kilometri pe bicicletă, iar după-amiaza alți 10-15 kilometri de alergare.

2013 a fost un an spectaculos pentru Timotei, după cum chiar el povestea pe blogul personal: „Anul 2013 sau anul XC-ului. În aprilie am făcut pentru prima dată cunoştinţă cu competiţiile de Cross Country, competiţii de  care m-am îndrăgostit instantaneu. Au urmat alte competiţii crescând treptat, până când am fost aproape de primul podium de maraton, dar problemele tehnice m-au împiedicat să-mi îndeplinesc acest obiectiv. Au fost 4 maratoane, la toate reuşind să mă clasez în primii 10 la categorie. A fost un an cu aproape 10 000 de kilometri parcurşi şi cu experienţe de neuitat

O realizare specială este parcurgerea drumului de la Miercurea Ciuc la Marea Neagră, pe bicicletă. I-a luat nu mai puțin de 27 de ore. Timotei este primul sportiv român amator care a trecut la profesioniști și care a câștigat Cupa României la ciclism.

Ciclocrosul este viața lui Timotei. A fost președinte în comisia de ciclocros din cadrul Federației de Ciclism, iar apoi a fondat o echipă de ciclism la Mediaș, având în componență doar copii. Nu s-a desprins niciodată de locurile natale.

A pus pe picioare proiectul Micăsasa Connect, care a conținut o mulțime de activități: curse de ciclism în fosta groapă de gunoi a satului, cursa Spring Classic Challenge, concursuri de tenis de masă, festivaluri, seri de vizionare de filme. Un eveniment spectaculos a fost prima cursă internațională de ciclocros organizată la Micăsasa, unde au venit, anul trecut, sportivi din 7 țări cu tradiție în ciclism. Toate acestea au dus la consolidarea comunității.

Oamenii au văzut cu ochi buni implicarea lui Timotei Păcurar în viața comunei și i-au transmis că n-ar fi rău să candideze la Primărie. Le-a ascultat sfatul și, cu 46 de voturi diferență, a devenit cel mai tânăr primar din județul Sibiu. Ținta lui este clară: vrea să transforme Micăsasa în cea mai frumoasă comună din țară. Bineînțeles, sportul va fi pe lista priorităților lui Timotei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *