• Sportul tău, povestea ta!

Daniel Florici – Cel mai sportiv fermier din România

Daniel Florici – Cel mai sportiv fermier din România

Daniel Florici este un fermier din Târgu Frumos (județul Iași) care a reușit să se facă remarcat datorită fermei pe care o exploatează (culturi de grâu, orz, porumb, floarea soarelui, rapiță), dar și felului cum arată. Este un munte de om care are grijă să nu treacă prea mult timp până ajunge la sala de forță. 

Daniel Florici este omul care a reușit să împartă perfect timpul între culturile sale și culturism. Pare greu de crezut că un agricultor poate fi atât de pasionat, dar ieșeanul face parte din categoria fermierilor moderni, a oamenilor activi, care nu irosesc nicio secundă.

”Sportul a devenit un mod de viață pentru mine și vine perfect în completarea muncii de pe câmp. Acolo, adun oboseală și stres atunci când trebuie să arăm, să semănăm sau să recoltăm culturile, pentru că lucrăm contratimp. Se poate întâmpla să stau o zi și noapte pe câmp, iar când ajung la sala de fitness îmi încarc bateriile, adun energie.”

 

Daniel Florici are, pe lângă ferma de familie, o sală de sport la Târgu Frumos. Gold’s Gym Muscle este locul său de refugiu și pe unde trec zeci de tineri dornici să se întrețină, Daniel Florici fiind și instructor de fitness. 

”Am început să fac sport și să merg la sală de când aveam 10 ani. M-a ajutat să mă dezvolt armonios și să îmi întăresc structura osoasă. Primii ani au reprezentat  ”temelia” și pot spune că am pregătit corpul pentru toată viața. Acum întrețin ce am construit. La sală, noi stimulăm mușchii. Adevăratul progres îl reprezintă alimentația și odihna. Eu sunt atent la toate aspectele, având o alimentație echilibrată și folosind suplimente naturale”

Daniel Florici – ”Faceți sport! Orice sport, ca să fiți sănătoși toată viața!”

”Eu îmi iau o bună parte din vitamine și minerale din alimente. Diversific foarte mult și nu trece nicio zi fără să mănânc fructe sau legume. Cele de sezon sunt foarte importante, Mai ales în această perioadă găsim produse românești din plin. Consumați fructe și legume românești. Îi ajutați pe producătorii noștri și veți reuși să vă hrăniți sănătos”

 Se poate spune că sunteți cel mai sportiv fermier din România?
”Nu știu dacă sunt cel mai sportiv fermier din România, dar încerc. Pe lângă faptul că fac sport, promovez mișcarea pe oriunde merg. Sunt încântat că acest sport mă reprezintă. Îți dezvoltă sistemul imunitar, te face să ai stimă de sine, te educă”

”Modelul meu în sport este tatăl meu, Dănuț Florici. Datorită lui am mers la sală și datorită lui merg în continuare. De la el am învățat să fac mișcare și să mă mențin în formă. Tocmai a împlinit 60 de ani și este pasionat de culturism ca în tinerețe. Sunt mulți tineri care nu țin pasul cu el. Este tatăl meu, îl iubesc și îi mulțumesc pentru toate lucrurile bune pe care le-am învățat de la el”

 

         Dănuț Florici – 1996 – Constanța                                                               Dănuț Florici – 2020 – Târgu Frumos

 

”Nu știu dacă a fost vreodată la medic. Sportul l-a disciplinat, i-a oferit sănătate și siguranță. Culturismul a fost marea sa pasiune, iar în 1995 a devenit campion național la Cluj, iar  în 1996 a fost selectat pentru Campionatul European de Culturism și Fitness de la Constanța. Chiar în ziua în care a împlinit 60 de ani a mers la sală și a preferat să facă antrenament, fiind foarte pasionat.

Dănuț Florici și Daniel Florici la Gold’s Gym Muscle – Târgu Frumos 

”Mi-am propus să aduc cât mai mulți tineri în sălile și pe terenurile de sport. Aș vrea să am o discuție cu primăria și directorii de școli și să obțin aprobarea de a le vorbi copiilor. Vreau să le transmit cât de importante sunt sportul și alimentația, cât de frumos se pot dezvolta. Altfel spus, să devină niște oameni cu un corp armonios, să aibă un sistem imunitar puternic. Copiii trebuie să profite de adolescență și să își fortifice organismul”

 Daniel Florici – ”Mergi la sală și nu vei regreta!”

 

”Vreau să spun oamenilor că sportul este o plăcere. Ar fi perfect pentru orice persoană să facă trei antrenamente pe săptămână. În cazul meu, o ședință de pregătire ține între 40 de minute și o oră și jumătate. Sunt câteva ore pe săptămână care ne feresc de probleme de coloană, de pastile și de multe boli cauzate de sedentarism”

 


One thought on “Daniel Florici – Cel mai sportiv fermier din România

  1. Sunt de-acord cu tine nea Florici …numai ca ar trebui sa le vorbesti tinerilor si despre consumul de steroizi si despre faptu ca nu te vei umfla niciodata atat de mult fara ei.Nu are rost sa negi ca nu bagi steroizi.Toti pustanii spera inca din prima zi de sala sa se umfle in cateva luni si apeleaza la toti ‘desteptii’ …instructori de fitness care le baga cicluri pe gat precum le baga mamaie boabele de porumb pe gat la curcani.Pana la urma fiecare o face pe piepea lui , esti liber sa faci ce vrei cu corpul tau. Diferenta dintre unu pe steroizi si unu natural este foare mare ,o spun din proprie experienta:)) .Merg la sala…si am bagat si steroizi in trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *