• Sportul tău, povestea ta!

Da, se poate! Primele semne bune după Coronavirusul din China

Da, se poate! Primele semne bune după Coronavirusul din China

Chinezii își revin după pandemia de Coronavirus și au început să își reia viața de dinainte. Chengdu, capitala provinciei Sichuan, a fost primul oraș care a organizat un concurs de alergare în 2020.

După trei luni de carantină și izolare, chinezii au început să reia munca în fabrici, în magazine, dar și să organizeze concursuri sportive. La Chengdu, o mie de oameni au participat la un cros de 6 kilometri. Cei mai mulți dintre participanți, dar și spectatorii, au purtat măști.

La o populație de 1,4 miliarde de locuitori, China a avut 78 de cazuri de infectați cu Coronavirus în data de 24 martie, dar în regiunea Sichuan nu s-a înregistrat niciunul. Chiar și în aceste condiții, organizatori au fost criticați pentru decizia lor de a organiza un concurs. Au avut acceptul autorităților și au solicitat fiecărui participant un certificat de sănătate emis de Ministerul Sănătății din China prin care au dovedit că nu sunt purtători ai virusului. Un motiv în plus de a organiza concursul a fost că lungimea întregului traseu a fost dezinfectată înaintea startului.

În China, primul pacient depistat cu coronaviroză a fost pe 1 decembrie 2019. De atunci și până pe 24 martie 2020 au fost 81.171 de oameni infectați, 3.277 de decese și 73.159 de persoane vindecate.

#RomaniaPoate

În România, pe 24 martie 2020, erau 762 de oameni infectați, 8 decese și 79 de persoane vindecate. Așa că, după modelul chinezesc, cea mai bună prevenție este #StaiAcasă. Și nu uita! #RomaniaPoate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *