• Sportul tău, povestea ta!

Cum a reacționat lumea sportului la atacul Rusiei asupra Ucrainei

Cum a reacționat lumea sportului la atacul Rusiei asupra Ucrainei

Conflictul dintre Rusia și Ucraina va avea, cu siguranță, un impact asupra sportului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret de impunere a legii marțiale în țară, liga națională de fotbal fiind suspendată oficial. Aceasta înseamnă că echipe precum Dynamo Kyiv și Shakhtar Donețk nu vor putea juca cel puțin 30 de zile.

Între timp, Rusia urma să găzduiască finala Ligii Campionilor la Sankt Petersburg, dar UEFA a anunțat va schimba locația de desfășurare.

Naționala Rusiei va înfrunta Polonia în play-off-ul Cupei Mondiale din 2022 în martie, dar vizitatorii au cerut deja să nu joace pe pământ rusesc.

Ucraina s-a calificat și în play-off, iar meciul lor împotriva Scoției este programat să aibă loc și în martie, dacă FIFA nu intervine.

Echipele Euroliga

Echipele ruse CSKA Moscova, UNICS Kazan și Zenit Sankt Petersburg se află în primele opt ale clasamentului Euroliga și sunt considerate printre favoritele la play-off.

Cu toate acestea, există jucători precum Alex Abrines de la Barcelona care „ar prefera să nu călătorească” în Rusia pentru cele două meciuri viitoare ale echipei sale împotriva CSKA și Zenit.

Euroliga nu este dispusă să suspende niciun joc, dar jucători americani precum Nigel Hayes-Davis și Brandon Davies nu știu dacă li se va permite să intre pe teritoriul Rusiei.

F1 și volei

Rusia va găzdui și Campionatul Mondial de volei masculin, care va avea loc la Sankt Petersburg, Moscova, Novosibirsk, Ufa, Ekaterinburg, Krasnoyarsk, Kaliningrad, Kazan și Yaroslavl.

Federația internațională de volei monitorizează în prezent situația și a subliniat că va schimba locul doar dacă va fi imposibil ca turneul să se desfășoare în Rusia.

Între timp, Soci va găzdui Marele Premiu al Rusiei din acest sezon, dar încă nu există bilete în vânzare pentru cursă. Între timp, pilotul Aston Martin, Sebastian Vettel, a anunțat că nu va lua parte la cursă în semn de protest.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *