• Sportul tău, povestea ta!

Cristina Neagu: „Este cel mai slab turneu din carieră”. România a încheiat Euro pe locul 12

Cristina Neagu: „Este cel mai slab turneu din carieră”. România a încheiat Euro pe locul 12

Cristina Neagu consideră Campionatul European din Danemarca drept cel mai slab turneu la care a participat în carieră. România a încheiat Euro pe locul 12, cel mai slab din istorie, după ce a încheiat fără niciun punct grupa principală din care a făcut parte.

„Sunt foarte obosită, mă simt destul de rău fizic. În ultimele 3-4 meciuri am avut mari dureri la genunchi, am tot tras de mine. Sper să mă refac. Personal sunt foarte dezamăgită de acest rezultat. Este cel mai slab CE la care am participat, am obţinut doar o victorie. Acum concentrarea trebuie să meargă la echipa de club. O echipă nu trebuie să stea niciodată într-o jucătoare. Greu de prezis cum sună viitorul. Avem o şansă de calificare la JO şi cred că acest turneu preolimpic este o şansă imensă pentru naţională pentru următorii ani. Tot vorbim de o reconstrucţie, dar nu reuşim să construim. Cred că e importantă şi atitutindea şi unele ar trebui să fie mai conştiente că au ajuns la naţională. Acum 10-15 ani era greu să ajungi la naţională, acum s-a dat credit unor jucătoare tinere, dar cred că e vorba şi de atitudine. Unele se comportă ca şi cum ar fi obţinut ceva mare, dar nu au realizat nimic, trebuie să lase capul în pământ, trebuie să arătăm altfel. Atâta  vreme cât sunt sănătoasă, voi veni la naţională, dar îmi doresc şi o echipă cu care să luptăm. La acest turneu, nu am simţit că putem ajunge în fazele finale, mai ales că sunt ultimii mei ani în handbal. Este enorm de greu să ajungi la JO, iar noi avem această şansă. Îmi doresc ca echipa naţională să performeze”, a declarat Neagu.

Cristina Neagu: „Este cel mai slab turneu din carieră”. România a încheiat Euro pe locul 12

 

„Rezultatul este o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională şi în handbalul feminin românesc. Putem lua bun faptul că nişte jucătoare au avut oportunitatea să se exprime, să capete mai multă încredere. Trebuie să privim către viitor, trebuie făcut ceva faţă de fetele tinere. Trebuie să ajutăm ca ele să poată continua, putem privi spre viitor cu încredere. Există fete care pot susţine rezultatele echipei naţionale. Handbalul feminin românesc a hrănit România mulţi ani cu rezultate, dar trebuie să recunoaştem că, cel puţin la acest European, nu  am reuşit, iar neinspiraţia ne-a văduvit de rezultate. Am încercat din răsputeri. Că voi fi eu sau  altcineva la naţională, putem oferi soluţii. Personal, nu aş abandona echipa, nu mă dau la o parte.  Dar putem oferi concluzii corecte despre ce ar trebui să facem pe viitor.Turneul preolimpic şi calificările trebuie considerate obiective intermediare. Handbalul românesc şi naţionala trebuie restructurate. Trebuie făcută o strategie urgent. Trebuie să fim realişti, nu suntem, ne scufundăm. Nu contează rămânerea mea la naţională, nu asta e important, ci se va face în următoarea perioadă. Putem face doar să redresăm corabia, important este ce vom face de acum încolo”, a spus şi selecţionerul Bogdan Burcea.

19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia, 20-28 cu Norvegia, în grupa preliminară D, 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda, în grupele principale, sunt rezultatele României la CE din Danemarca.

La ultima ediţie a Campionatului European, din 2018, din Franţa, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după Franţa, Rusia şi Olanda.

România a ratat o singură ediţie din cele 14 de Euro, în 2006, şi are o medalie în palmares, bronzul din 2010.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *