• Sportul tău, povestea ta!

Cristian Moșoiu, dublu campion național la alergare montană

Cristian Moșoiu, dublu campion național la alergare montană

Cristian-Marian Moşoiu a fost performerul Campionatelor Naționale de alergare montană, de la Câmpulung Moldovenesc. Atletul de la CSA Steaua a câștigat atât titlul pe distanţă lungă, cât și pe cel pe distanţă scurtă la competiția din primul weekend al lunii octombrie.

Moşoiu a cucerit titlul pe distanță lungă după ce a fost cronometrat în 2:38:24.22. Argintul i-a revenit colegului de club, Andrei Gabriel Preda (2:42:34.48), iar podiumul a fost completat de Andrei Ivănescu- Gliga (CSU Cluj-Napoca), care a încheiat cursa în 2:51:22.18.

Primul loc pe echipe în proba masculină a fost al atleților de la CSU Cluj-Napoca (Andrei Ivănescu-Gliga, Dan Hrişcu, Tudor Sevciuc), care i-au depășit pe cei de la Steaua (Leonard Mitrică, Andrei Gabriel Preda, Cristian Moșoiu și Silviu Bălan) și pe cei de la CSM Cluj-Napoca (Ianco Slovak, Cătălin Sorecau, Cosmin Cherecheș și Paul Harsan). Proba feminină pe distanță lungă a fost câștigată de Andreea Alina Pîşcu, de la Ştiinţa Bacău (3:12:25.95). Celelalte două locuri pe podium au fost ocupate de două atlete de la CSM Cluj-Napoca, Crina Buzgan (3:23:49.48) şi Ionela Viorica Dobriţă (3:39:42.66).
CSM Cluj-Napoca, în componența Crina Buzgan, Viorica Mălai, Ionela Dobriţă și Andreea Pavel, este noua campioană a probei feminine pe echipe, în timp ce Pandurii Târgu Jiu (Mihaela Cepoi, Catinca Pătrașcu Dijmărescu, Alina Butnariu și Mihaela Cioveie) a fost pe 2.

26 de atleţi, 11 la feminin şi 15 la masculin, de la 8 cluburi au participat la Naționalele de alergare montană, pe distanță lungă

Duble Steaua și CSM Cluj în probele pe echipe pe distanță scurtă La probele pe distanță scurtă au luat parte 117 atleţi, 53 la feminin şi 64 la masculin, de la 63 de cluburi. Cristian Moșoiu a câștigat proba masculină, în 59:59.99, urmat de coechipierii săi de la Steaua, Viorel Andrei Palici (1:00:59.13) şi Leonard-Albert Mitrică (1:01:11.78).

Noi îți filmăm competiția. Contactează-ne și îți facem o ofertă!

CSA Steaua A, în componența Ionuţ Zincă, Leonard Mitrică, Viorel Palici și Silviu Bălan, a câştigat și proba pe echipe la masculin, urmată de CSA Steaua B (Cristian Moșoiu, Andrei Gabriel Preda și Valentin Toma) și CSM Cluj – Napoca (Szabolcs Gyorgy, Marcel Bălan, Nicolae Bălan și Tamas Bogya. Campioană națională pe distanţă scurtă este Cristina Simion (CSA Steaua), cronometrată în 1:06:36.27. Stelista a fost urmată de Monica Mădălina Florea (CSM Sighişoara, 1:08:30.70) şi Andreea Alina Pîşcu (CS Ştiinţa Bacău, 1:08:36.04). CSM Cluj-Napoca B (Viorica Mălai, Crina Buzgan și Ionela Dobriţă) a câștigat proba pe echipe a fetelor, urmată de CSM Cluj-Napoca A (Ingrid Mutter, Ibolya Torok și Laura Popescu) și CSU Politehnica Timișoara (Anita Zaro, Yasmina Tamasila, Karina Tamasila și Iulia Drăgoi).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *