• Sportul tău, povestea ta!

COVID-19 loveşte naţionala de handbal înaintea Euro 2020. Laura Moisă, infectată cu noul coronavirus

COVID-19 loveşte naţionala de handbal înaintea Euro 2020. Laura Moisă, infectată cu noul coronavirus

Probleme mari la naţionala de handbal a României înaintea Campionatului European. După ce Crina Pintea a ratat Euro din cauza infectării cu COVID-19, Laura Moisă a fost depistată şi ea pozitiv la noul coronavirus în urma testului efectuat la intrarea în Danemarca a "tricolorelor" .

Întreaga delegaţie a României va fi supusă unei noi testări şi va fi izolată pentru următoarele 24 de ore.

„După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome. A fost izolată la alt hotel şi urmează să repete testarea. Denisa Dedu, colega ei de cameră la Euro, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată şi ea. Va fi retestată. Totodată, întreaga delegaţie urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi şi va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore. În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct  mai mic de 30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată. În funcţie de rezultat, se va putea alătura echipei”, a anunţat marţi Federaţia Română de Handbal.

Portarul Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în cazul în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

„Toată delegaţia României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la Euro, condiţie esenţială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar faţă de protocolul impus de EHF, delegaţia a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineaţa plecării la Euro”, a mai precizat FRH.

Laura Moisă

România debutează la Euro 2020 joi, contra Germaniei

Conform schemei de testare EHF, delegaţia urmează să efectueze miercuri o nouă testare RT-PCR. Lotul naţionalei de handbal feminin a României a ajuns duminică în Danemarca, unde urmează să participe la Campionatul European (3-20 decembrie).

România va juca primul meci de la Euro pe 3 decembrie, contra Germaniei. Pe 5 decembrie va avea loc meciul cu Polonia, iar pe 7 decembrie cel cu Norvegia. Toate cele trei partide se vor disputa la Kolding.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *