• Sportul tău, povestea ta!

Clujul, gazda uneia dintre competiţiile de top ale atletismului european

Clujul, gazda uneia dintre competiţiile de top ale atletismului european

România va găzdui în 2021 una dintre competiţiile de top din atletismul european. Cluj Napoca va organiza Campionatul European pe echipe, Liga 1 (a doua divizie valorică a competiţiei).

Competiţia se va desfăşura pe 19 şi 20 iunie 2021, pe Cluj Arena, stadion care a găzduit în acest an şi Balcaniada pentru seniori. Stadionul din Cluj Napoca a fost construit pe locul vechiului “Ion Moina”, între 2009 și 2011, şi are o capacitate de 30.201 locuri.

European Athletics a decis şi unde vor avea loc celelalte eşaloane de la Campionatul European pe echipe de anul viitor: Superliga se va disputa la Silesia (Polonia), Liga 2 la Stara Zagora (Bulgaria), iar Liga 3 la Nicosia (Cipru).

Al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics a hotărât şi orașele gazdă pentru următoarele două ediții ale Campionatului European de cros: Fingal-Dublin, în 2021 și Torino-La Mandria Park, în 2022.

Campionatul European în sală din 2023 va avea loc la Istanbul, pe Atakoy Athletics Arena, iar Campionatul European în aer liber din 2024 la Roma, pe Stadionul Olimpic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *