• Sportul tău, povestea ta!

CIO a luat hotărârea. Decizie de ultimă oră în privința Jocurilor Olimpice

CIO a luat hotărârea. Decizie de ultimă oră în privința Jocurilor Olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, luni, că Jocurile Olimpice de anul viitor, amânate din cauza pandemiei de Covid-19, vor avea loc între 23 iulie şi 8 august.

CIO a subliniat că evenimentul va purta titulatura de Jocurile Olimpice 2020, chiar dacă vor avea loc peste un an. Forul a precizat şi datele de desfăşurare pentru Jocurile Paralimpice, care vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie – 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

Disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Acum, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *