• Sportul tău, povestea ta!

Cinci maratoane pentru care merită să călătorești după pandemie

Cinci maratoane pentru care merită să călătorești după pandemie

Participarea la o cursă de alergare tradițională poate fi mai mult decât interesantă, mai ales dacă evenimentul se desfășoară într-un loc în care nu te-ai duce în mod normal. Cu siguranță că organizatorii cursei vor face tot posibilul ca pe traseu să aveți parte de cea mai bună priveliște pe care regiunea lor o are de oferit. Iată 5 locuri în care puteți combina călătoriile cu alergarea, imediat ce pandemia de COVID19 se va fi încheiat, și de unde vă puteți întoarce cu amintiri de neuitat.

Maratonul însorit de la miezul nopții – Norvegia

Cel mai nordic maraton din lume are loc în luna iunie și se desfășoară în orașul norvegian Tromso, chiar lângă cercul polar. Cursa care adună la start în fiecare an peste 6000 de participanți începe la miezul nopții, însă alergătorii nu au nevoie de lanterne, pentru că sunt ghidați de soarele care nu apune deloc pe timpul verii polare. Evenimentul este alcătuit din patru curse destinate adulților, cea de maraton clasic, semi-maraton, 10 kilometri și 5 kilometri, dar și o cursă pentru copii de 800 de metri.

————————————————-

Ultramaratonul celor două oceane – Africa de Sud

Evenimentul care a început cu numai 26 de participanți în 1970, a ajuns să se desfășoare în prezent cu peste 25 000 de alergători aliniați la startul celebrei sale curse de 56 de kilometri. Cel mai frumos maraton din lume, așa cum îl prezintă organizatorii, se desfășoară an de an în Cape Town, Africa de Sud în luna aprilie și le oferă participanților posibilitatea de a admira în timpul alergării oceanele Atlantic și Indian.

————————————————-

Maratonul Marelui Zid Chinezesc – China

Încă de la startul său în 1999, Maratonul Marelui Zid a fost considerat, pe bună dreptate, una dintre cele mai provocatoare curse din lume. Nu numai distanța îi face pe mulți dintre participanți să abandoneze, dar și cele 5164 de trepte pe care le au de parcurs. Cursa are loc în fiecare an în luna mai și le pune la dispoziție alergătorilor trei distanțe: maraton, semi-maraton și așa numita fun race de 8,5 kilometri. Cu 2500 de participanți din peste 60 de țări la start, Maratonul Marelui Zid poate fi considerat un eveniment cu adevarat istoric, fiind singura cursă care se desfășoară pe o construcție aflată în patrimoniul UNESCO.

————————————————-

Maratonul din Medoc – Franța

Doriți vin în loc de apă? Sună bine pentru unii, nu? Probabil că numai francezii ar putea să îmbrățișeze acest concept în timpul unei curse de maraton, pe care l-au adoptat încă din 1985. Traseul maratonului din Medoc își poartă participanții prin podgorii de unde aceștia pot degusta celebrele licori bahice din zona Bordeaux. Iar pauzele de hidratare nu sunt deloc puține, cursa fiind presărată cu nu mai puțin de 23 de astfel de oaze. Prin urmare, nu veți fi deloc surprinși dacă în loc de banane sau batoane energizante, organizatoriii vă vor oferi brânzeturi sau scoici, pe care le puteți servi alături de băuturile hidratante. Așa că terminarea cursei în stare de sobrietate este cu adevărat o provocare. Mai mult decât atât, alergătorii sunt încurajați să se îmbrace cât mai extravagant cu putință, iar faptul că veți fi colegi de cursă cu Superman, Hulk, sau chiar Sfântul Petru ar trebui să vă dea puteri nebănuite. Probabil că maratonul din Medoc este un motiv numai bun de a vizita sudul Franței în luna septembrie, indiferent dacă iubiți maratonul, vinul, sau… pe amândouă.

————————————————-

Semi-maratonul de gheață din Siberia – Rusia

Singura cursă de distanță lungă organizată în Rusia pe timpul iernii are loc anual, în luna ianuarie, în orașul siberian Omsk, aceasta desfășurându-se în prima zi de Crăciun, conform calendarului Iulian. Cu o medie de peste 1000 de participanți din mai mult de 30 de țări, semi-maratonul Siberiei vine la pachet cu diverse activități tradiționale cum ar fi: plimbările cu sănii trase de câini, vizitele în satele tradiționale și chiar băile în lacurile înghețate, toate acestea fiind stropite din belșug cu tradiționala… ospitalitate rusească. Pentru anul 2021 taxa de participare este de 16 euro, iar organizatorii se laudă că vor face să merite fiecare cent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *