• Sportul tău, povestea ta!

Cinci greșeli pe care le faci atunci când alergi

Cinci greșeli pe care le faci atunci când alergi

Alergarea pare un lucru banal, dar nu este deloc simplu atunci când faci mișcare în mod regulat. Și nu sunt puțini cei care nu își creează cele mai bune condiții pentru alergare. Sunt doar niște greșeli, dar ele pot fi evitate, dacă îți faci un plan bine stabilit.

Cinci greșeli pe care le faci atunci când alergi

 

Lipsa încălzirii
O greșeală des întâlnită este făcută chiar înainte de alergare. Una dintre regulile de bază în atletismul profesionist este că încălzirea trebuie făcută foarte bine și nu trebuie sărit peste acest pas. Un sondaj făcut în Germania a scos la iveală că rata accidentărilor a crescut cu 14% printre sportivii care nu au făcut bine încălzirea sau care au renunțat la ea înaintea unui antrenament. Nu doar accidentările reprezintă problema. Încălzirea activează corpul și permite o lejeritate sporită în alergare.

Respirația incorectă
Studiile au arătat că sportivii amatori sunt jenați să inspire și să respire adânc în timpul alergării din cauza zgomotului produs. În plus, aportul de oxigen este esențial pentru ca alergarea să fie mai lungă și mai plăcută.

Consumul exagerat de lichide
Hidratarea este esențială, dar din dorința de a fi bine hidratați, mulți alergători beau prea multă apă. O greșeală și mai mare o fac cei care beau sucuri acidulate înainte de alergare. În ambele cazuri, senzația este aceeași, de îngreunare a corpului.

Privirea în jos
Este greșeala făcută, în special, de începători. Teama de a nu se împiedica este mare, dar trebuie corectată cât mai repede. O postură incorectă a corpului în timpul alergării cauzează dureri de spate și de gât.

Încălțămintea nepotrivită
Sunt mulți alergători care confundă pantofii sport cu cei de alergare. Par a fi același lucru, dar nu este așa. Încălțămintea de alergare sunt mai ușori, mai flexibili și protejează picioarele.

Încălțămintea îți poate afecta alergarea

 

O pereche bună de pantofi este necesară pentru a putea avea perfomanțe în activitatea sportivă și pentru a amortiza în mod optim șocurile produse în timpul acesteia. Alergarea în maratoane sau în curse de anduranță necesită, în afară de voință și rezistență, și o încălțăminte corespunzătoare.
Începătorii au tendința să nu se informeze în legătură cu acest aspect sau, pur și simplu, nu dau suficientă importanță calității încălțărilor pentru alergare.
Pentru a conștientiza cât de importanți sunt pantofii de alergare, trebuie să înțelegeți că, în timp ce pantofii normali vă protejează tălpile de terenul aspru, cei de alergare oferă siguranță suplimentară in timpul rulării continue pe suprafețe neuniforme.

Pantofii de alergare au de obicei stratul intermediar al tălpii ceva mai moale, lucru care îi ajută să producă stabilitatea pe care pantofii normali nu o pot oferi. Practic, pantofii de alergare împiedică greutatea corpului dumneavoastră să împingă în mod direct în articulațiile picioarelor și, mai mult decât atât, distribuie masa corporală în mod optim în timpul alergării.

Este evident că, cine vrea să aibă performanțe mai bune, trebuie să investească în echipamente mai bune, deci automat și în încălțăminte calitativă. Un plus de confort al picioarelor vă va încuraja întotdeauna să ieșiți la alergat. În felul acesta, nu numai că veți obține o performanță atletică mai bună în timp, dar vă veți îmbunătăți și ritmul.

Cum să alegi perechea potrivită

 

În afară de evidenta alegere a numărului și formei optime picioarelor dumneavoastră, un lucru foarte bun de urmat ar fi încercarea unei varietăți cât mai largi de modele de pantofi de alergare. Plierea pe tehnologia potrivită nu este întotdeauna ușoară, dar eforturile pot merita, mai ales dacă sunteți un alergător pretențios.
Chiar dacă uneori se dovedește o achiziție scumpă sau chiar o investiție, o perehe de pantofi de calitate poate avea avantaje multiple încă de la prima purtare. În afară de confortul pe care vi-l asigură în timpul alergării, faptul că mușchii și articulațiile tale resimt șocuri mult amortizate se poate dovedi de neprețuit.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *