• Sportul tău, povestea ta!

Chinezii se adaptează. Cum arată un concurs de duatlon în timp de pandemie

Chinezii se adaptează. Cum arată un concurs de duatlon în timp de pandemie

Numărul mic de persoane infectate zilnic cu noul coronavirus a determinat autoritățile din China să relaxeze regulile de desfășurare ale competițiilor sportive. Astfel, cei mai buni duatloniști chinezi s-au întrecut la campionatul național de duatlon online. 

Competiția de duatlon a avut loc pe arena din orașul Weihai, aflat în vestul țării, iar sportivii au primit permisiunea de a sta, unul lângă altul, la o distanță mai mică de doi metri. Singurul lucru interzis a fost prezența spectatorilor. În China, majoritatea provinciilor nu au mai raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în ultimele săptămâni. Pe 9 iunie 2020, se înregistraseră doar trei cazuri noi, iar la nivel național, erau 58 de persoane infectate, aflate în izolare.

Concursul de duatlon din provincia Shandong este încă un pas important făcut de sportivii din China, după ce pe 24 martie, în  orașul Chengdu, capitala provinciei Sichuan, a fost organizat un concurs de alergare la care au participat 1000 de persoane.

În China, primul pacient depistat cu coronaviroză a fost pe 1 decembrie 2019. De atunci și până pe 9 iunie 2020 au fost 83.043 de oameni infectați, 4.634 de decese și 78.351 de persoane vindecate.

În România, de la începutul pandemiei și până pe 9 iunie 2020 au fost înregistrate 20.749 de persoane infectate (4.486 cazuri active) și 1.353 de decese.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *