• Sportul tău, povestea ta!

Cea mai mare amânare a unui eveniment sportiv din cauza coronavirusului

Cea mai mare amânare a unui eveniment sportiv din cauza coronavirusului

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi comitetul din Senegal au ajuns la un acord pentru amânarea Jocurilor Olimpice de Tineret de vară din 2022, de la Dakar, pentru 2026.

Pandemia de coronavirus a determinat CIO să anunțe amânarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2022 cu doi ani înainte de start.  Potrivit oficialilor, decizia a fost luată în urma unor consultări îndelungate, iar unul dintre motivele principale a fost ca toate resursele Comitetului Internațional Olimpic să fie folosite pentru  organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo care au fost reprogramate între 23 iulie și 8 august 2021.

„Această amânare permite CIO și comitetelor olimpice naționale să planifice mai bine activitățile care au fost puternic afectate de amânarea Jocurilor Olimpice din 2020 și de amânarea ulterioară a altor evenimente sportive majore”, a declarat Thomas Bach, președintele CIO.

Comitetul Olimpic Internațional vrea ca această competiție să se desfășoare în prezența spectatorilor. Va fi pentru prima oară când o competiție olimpică va fi găzduită de continentul african, iar decizia de amânare cu patru ani nu este întâmplătoare.

„Prioritatea numărul unu este siguranța tuturor participanților. Continuăm să fim ghidați de sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății și pe baza acestor sfaturi pregătim mai multe scenarii. Nu știm care va fi situația sanitară peste un an”, a adaugat el.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *