• Sportul tău, povestea ta!

Ce tip de bicicletă de fitness ți se potrivește

Ce tip de bicicletă de fitness ți se potrivește

Bicicleta de fitness este varianta ideală pentru a înlocui deplasările în aer liber sau antrenamentele la sală, în cazul în care acestea sunt închise. Ele pot fi folosite atât pentu a da kilogramele jos, cât și pentru a tonifia mușchii ori pentru a lupta împotriva celulitei.

Antrenamentele pe bicicletă ajută la îmbunătățirea funcției cardiace și la creșterea imunității. Celor care vor o bicicletă pentru acasă le spunem care sunt principalele avantaje, înainte s-o cumpere.

Sunt trei tipuri de biciclete de fitness. Prima este bicicleta cardio. Exercițiile care se fac pe acest fel de bicicletă elimină rapid grăsimea, reduce colesterolul și durerile menstruale, îmbunătățește funcția cardiacă și întărește articulațiile și sistemul imunitar. În plus, combaterea anemiei, a problemelor vasculare și a stresului sunt alte puncte-forte ale utilizării bicicletei cardio.

SportStory.ro – #RomaniaPoate

A doua categorie de biciclete este reprezentată de cele eliptice. Sunt studii care arată că bicicleta eliptică este cea mai eficientă în lupta cu kilogramele în plus. Nu este singurul avantaj. Sistemul respirator și funcția cardiacă se îmbunătățesc, iar impactul asupra articulațiilor este mai mic față de mersul pe jos ori jogging. Bicicletele eliptice sunt recomandate și pentru cei care se află în curs de recuperare după operații.

Al treilea tip este bicicleta magnetică. O oră de exerciții pe această bicicletă evaporă până la 500 de calorii. În plus, oferă acces la un program constant de exerciții și se poate adapta la cerințele utilizatorului. Cei care o utilizează pot să regleze scaunul, având o poziție mai comodă pentru coloana vertebrală. Există și varianta unei biciclete tradiționale, fără suport pentru spate. Avantajul este că se lucrează toate grupurile de mușchi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *