• Sportul tău, povestea ta!

Câte calorii consumă un ciclist în Turul Franței

Câte calorii consumă un ciclist în Turul Franței

Turul Franței este una dintre cele mai dificile competiții sportive din lume. Sunt 21 de zile de concurs, iar consumul fizic este dus la extrem. Se consumă calorii multe, iar cicliștii sunt nevoiți să le obțină și din suplimente. Altfel, ar trebui să consume o cantitate uriașă de mâncare.

O femeie trebuie să consume zilnic 1800 de calorii – 2400 de calorii pentru a-și susține activitățile normale, în timp ce un bărbat are nevoie de o cantitate mai mare. Între 2400 de calorii și 3000 de calorii.

Câte calorii consumă un ciclist în Turul Franței

Cifrele sunt mult mai mari în cazul cicliștilor. În etapele ușoare din Turul Franței, fiecare ciclist arde în medie 4000 de calorii, în etapele medii consumul ajunge la 6000 de calorii, iar în etapele montane se atinge pragul de 7000 de calorii.
Toate aceste cifre se referă la caloriile necesare în timpul cursei. Nutriționiștii echipelor de ciclism țin cont și de energia necesară pentru restul zilei și de cea folosită pentru recuperare, astfel că meniul unui ciclist este calculat să aibă între 6000 de calorii și 8000 de calorii.

În ultimii cinci ani, timpul mediu necesar pentru a termina Turul Franței a fost de 89 de ore și de 105.000 de calorii. Astfel, cicliștii au avut nevoie, în medie, de 1180 de calorii pentru a susține fiecare oră de pedalat.

Când și ce mănâncă un ciclist

Cicliștii termină micul dejun cu trei ore înainte de startul etapei. Pentru o dietă de 7000 de calorii pe zi, un ciclist consumă în jur de 1000 de calorii în prima parte a zilei, iar în timpul cursei va culege din batoane și băuturi energizante încă 1500 de calorii. Cea mai mare parte a ”infuziei” de calorii are loc după terminarea cursei. În jur de 4500, provenite din mâncare și suplimente.

Turul Franței a fost reprogramat în acest an pentru perioada 29 august – 20 septembrie. Startul va fi la Nice, iar etapa a treia va fi cea mai lungă (198 km).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *