• Sportul tău, povestea ta!

Cât de mult vă asemănați cu un ciclist de Turul Franței?

Cât de mult vă asemănați cu un ciclist de Turul Franței?

V-ați întrebat vreodată, în timpul unei curse pe bicicletă sau chiar la o plimbare prin parc, cât de aproape sunteți de performanțele unui ciclist din Turul Franței? Vă ajutăm noi cu câteva indicii.

Cursele de ciclism au parte de monitorizări de top, astfel încât rutierii să știe exact toți parametrii la care sunt într-un anumit moment. În acest mod, își pot planifica următoarele mișcări și, eventual, victoria finală. Evident, sunt diferențe mari între cicliștii din Turul Franței și cei de nivel mediu. Haideți să vedem câțiva parametri măsurați.

  1. Viteza la un contratimp pe echipe – în Turul Franței, viteza medie este între 46.6-50 km/h, în timp ce un ciclist mediu poate ajunge la 30.5-32 km/h.

  2. Viteza pe teren plat – 40.2-45 km/h pentru cicliștii din Le Tour și 27.3-29 km/h pentru cicliștii de nivel mediu.

  3. Viteza de sprint – chiar dacă Sagan dezvoltă 1500 de wați către linia de finiș, media în Turul Franței se situează între 1200-1400 wați. Valoarea este de două ori mai mică la un ciclist obișnuit.

  4. Viteza pe pavate – pe cele mai dificile porțiuni, profesioniștii din Le Tour ajung la o medie de 35.4-38.6 km/h. Un ciclist mediu merge cu 22.5-25.7 km/h.

  5. Sticle de lichid consumate – Soigneur-ii echipelor de Turul Franței au mult de muncă. Un ciclist consumă până la 13 sticle de lichid pe zi, în funcție de dificultatea etapelor. Un ciclist obișnuit nu consumă mai mult de patru pe aceeași distanță.

  6. Timpul de urcare pe Tourmalet – cățărarea mitică este un obstacol dificil pentru oricine ajunge acolo. Profesioniștii din Tour de France au nevoie de o oră pentru a ajunge în vârf, de două ori mai puțin decât un ciclist mediu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *