• Sportul tău, povestea ta!

Când vor putea reveni fanii la competițiile sportive. Ce spune Adrian Streinu-Cercel

Când vor putea reveni fanii la competițiile sportive. Ce spune Adrian Streinu-Cercel

S-au împlinit două luni de când majoritatea competițiilor sportive s-au oprit în toată lumea din cauza pandemiei de coronavirus. Adică sunt două luni de când cei mai buni sportivi stau acasă. La fel și fanii. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit despre reluarea competițiilor sportive din țară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel este unul dintre oamenii de la care se așteaptă un răspuns clar despre reluarea competițiilor sportive. Indiferent că este vorba despre cele profesioniste sau maratoanele și alergările pentru amatori, nimeni nu are voie, încă, să facă sport în grup organizat.

”Trebuie văzut modul de răspândire a virusului, să nu existe focare, e un scenariu complex. Au fost două date cu potențial ridicat, sărbătorile de Paște și 1 mai, și ele au venit deja cu un grad mai ridicat de cazuri. Abia după ce vom avea datele complete vom putea lua anumite decizii”

”Contează foarte mult coeficientul de transmitere al virusului. Dacă este slab, se poate discuta despre anumite relaxări în acea zonă. După parerea mea, nu veți vedea prea curând meciuri cu zeci de mii de oameni în tribune! Sigur, nimic nu e exclus, dar reluarea activităților sportive cu spectatori este un proces de durată, în opinia mea”

Urmează testarea sportivilor

Indiferent de sport, toate federațiile își fac planuri ca în lunile iunie și iulie să încheie sezonul în curs, doar că medicul Streinu-Cercel avertizează.

”În privința sportivilor și a reluării activității lor este la fel de greu de dat un verdict acum. Cu siguranță este periculos, riscant, ca orice activitate desfășurată în grup. Totuși, până nu va exista un număr de teste efectuate, date concrete legate de virus în rândul echipelor, nu putem spune dacă este sigur total să înceapă antrenamentele și meciurile.

Este o perioadă în care e nevoie de răbdare și de strângerea cât mai multor informații. Se vor lua toate măsurile pentru siguranța sportivilor, sunt convins, iar principalul factor este realizarea acestor teste” a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Prosport.

Dinamo returnează banii fanilor

Echipa de handbal masculin, Dinamo București, a fost una dintre cele mai afectate din cauza restricțiilor și a deciziilor luate în urma pandemiei de coronavirus. Alb-roșii ar fi trebuit să joace contra celor de la PSG în optimile de finală ale Ligii Campionilor, dar Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anulat toate partidele din optimi și sferturi și le-a trimis în Final Four pe primele două clasate din grupele valorice A şi B la finalul fazei grupelor, adică FC Barcelona, PSG, THW Kiel, Veszprem HC.

Astfel, clubul Dinamo Bucureşti a anunţat, vineri, că biletele achiziţionate de fani pentru partida tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu PSG, meci anulat între timp de EHF, vor fi returnaţi.

”Abonaţii care au achiziţionat bilete la meciul de handbal Dinamo – PSG din EHF Champions League (anulat de forul european) pot solicita rambursarea banilor printr-o adresă trimisă la contact@eventim.ro. Rugăm solicitanţii să transmită, împreună cu datele personale, şi numărul de comandă. Cei care au cumpărat biletele direct de la sală (fără comandă) trebuie să trimită biletele prin poştă sau prin curier la sediul Eventim (Str. Popa Petre nr. 5, sector 2, Bucureşti) împreună cu datele personale (inclusiv un cont IBAN pentru rambursarea banilor)”, se arată în comunicatul Dinamo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *