• Sportul tău, povestea ta!

Ca la… 40 de ani

Ca la… 40 de ani

40 de ani este o vârstă la care unii spun că începe viața adevărată. Pentru asta, e nevoie de o condiție fizică impecabilă, care poate fi menținută printr-o rutină săptămânală sau chiar zilnică. Foști și actuali sportivi au oferit sfaturi pentru ca oricine să arate bine și după 40 de ani.

Obiceiurile mici duc la realizări mari. Au aflat-o pe propria piele și sportivii care au trecut prin zeci, sute de competiții și care nu s-au lăsat de mișcare nici după ce și-au încheiat cariera. Dincolo de activitățile zilnice, sunt câteva puncte care trebuie bifate, astfel încât atât mintea, cât și trupul să rămână la un nivel ridicat. Să vedem câteva dintre acestea:
– Începeți ziua cu puțin sport. O zi de plimbare de câteva minute este bună pentru ca dimineața să reprezinte startul perfect pentru o nouă zi.
– Beți apă imediat după trezire – suntem 70% apă, deci hidratarea este esențială atât pentru mușchi, cât și pentru creier.
– Setați-vă obiective zilnice – stabilirea unei ținte clare ajută la îndeplinirea sa cât mai eficient.

Este alegerea voastră să alegeți nivelul de intensitate al activității pe care urmează să o desfășurați. Important este să realizați că trebuie să aveți un stil de viață activ, care să vă ofere sănătate fizică și mentală.
– Faceți o listă cu alimentele integrale care vă plac – în acest mod și mersul la cumpărături va fi mai simplu, dar veți evita și tentațiile care sunt peste tot în jurul vostru. Ușor, ușor, nu vă veți mai opri privirea asupra mâncărurilor toxice pentru trup.
– Faceți sport de 3-4 ori pe săptămână – lista de activități este lungă. Puteți urca pe bicicletă, puteți înota, alerga sau chiar dansa. Drumețiile pe munte sunt la fel de benefice, mai ales dacă mergeți cu prietenii ori familia.

“Avem 1400 de minute pe zi pentru a lua deciziile cele mai bune pentru viața noastră. În tot acest timp facem alegeri: ce mâncăm și ce nu, ce exerciții fizice facem și ce nu, dacă vocea interioară este un ghid pozitiv sau negativ pentru deciziile zilnice. Acum, la 40 de ani, sunt mai puternic decât eram la 20 de ani. Sunt încrezător că vor urma cele mai bune zile ale mele, în ceea ce privește sănătatea și condiția mea fizică”, a spus Robert Cheeke, culturist retras din activitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *