• Sportul tău, povestea ta!

Bucovina, plai cu flori și cu Ultramaraton

Bucovina, plai cu flori și cu Ultramaraton

Se înmulțesc anunțurile despre competițiile de alergare care vor avea loc în 2021. Ce bine, că mult le-am așteptat! Bucovina Ultra Rocks se anunță o întrecere spectaculoasă, din toate punctele de vedere.

Bucovina Ultra Rocks va avea loc pe 31 iulie și 1 august, iar Câmpulung Moldovenesc este locul “where the magic happens”. Se anunță două zile nebune, nebune de tot. De ce?

  1. Organizatorii au anunțat că vor fi nu mai puțin de 5 curse. Să le luăm pe rând:
  2. Ultra Rocks 110 km – începe pe 31 iulie, la 00:00. Este o cursă teribilă, care adună peste 6000 de metri diferență de nivel.
  3. Summits 88 km – plecarea se va da pe 31 iulie, la ora 06:00. La fel, o întrecere spectaculoasă, cu un total de peste 5000 de metri de diferență de nivel.
  4. Lady’s Rocks 48 km – startul se va da la o oră după Summits. Și această cursă este grea, cu 3000 de metri de diferență de nivel.
  5. Rocky 33 km – 31 iulie, ora 09:00.
  6. Rumble Rock 15 km – este ultima cursă în care se va pleca, 31 iulie, ora 11:00.

Organizatorii au făcut și o descriere detaliată și specială pentru cursa de 110 km.

„Cea mai lungă cursă Bucovina Ultra Rocks® 2021 are start in inima noptii si ajunge dupa 14km pe vf.Rarau (1000+), coboară in Cheile Moara Dracului si traverseazā Codrul Secular Slătioara (arbori de 300-400 ani) inainte de a doua urcare pe Rarau (33km cu 2300+). Urmează 10km downhill (-900) până la Bistrița Aurie. E deja foarte dimineața, cei mai multi viseaza la o cafea fierbinte. Aproape cățărare, pe poteca spre Pietrosul Bistriţei se pomenesc sfinți, se fac jurăminte, se menționează (deloc măgulitor) organizatorii si se consumă prematur toate rezervele de apā. In golul alpin pe vârf ai deja 50km cu 3500+ iar cu putin noroc, vezi creasta Rodnei, Ceahlăul dar si locul pe unde ai trecut (Rarăul) si cel in care tb sa ajungi (Giumalăul). Regreți blestemele, iți aduci aminte de ce ai inceput alergarea montană şi o iei uşor, cu picioarele tremurânde la vale catre Rusca (drop bag point) prin Poiana cu Dănuți. Te gândeşti că e cel mai potrivit loc sa abandonezi, că sportul ăsta nu e pt tine, că Bucovina Ultra Rocks a venit prea devreme si nu erai pregătit s.a.m.d. Dar voluntarii din Rusca te resuscitează ca prin minune, localnicii se uită la tine ca la Captain America (cu speranță…) aşa că o iei uşor spre Giumalău (the Big Giuma cum spune Lorin…).

No history, te chinui ca un câine in mizeria lui, te lupti cu căldura dar ajungi, ca şi cum nu s-ar mai termina, pe Giumalău (68km cu 4600+). Esti deja demult in Liga Campionilor la alergarea montană. Te apuci de râs, mănânci ceva din punct, organizarea iniţială a rucsacului e deja vraişte dar porneşti pe bucla de Valea Putnei. 10km de coborâre continuă care-ti fac franjuri cvadricepsii. Totusi, cand schimbi mecanica alergării, urcarea inapoi pe vârf pare mai prietenoasă. Ajungi pe Giumalău 2 (90k cu 5700+), treaba e aproape gata. Cel mai probabil se inserează, deci te bucuri si de unul dintre cele mai frumoase apusuri din viața ta (remember: esti foarte sensibil, deci ai putea chiar să şi plangi…).

Următorii 16k sunt o binefacere pentru mental. Corpul trece intr-o inertie anestezică, frontala creează forme mişcătoare pe traseu iar filmele din capul nostru nu văd decat finish-ul.
Dar nuuuuu…nuuuuuu….”nu pot să cred că au băgat aşa ceva la finaaaal”. Din nou organizatorii isi fac provizii de carne direct in container, dar urcarea pe Runc (400+ in 1,4km) de la final este probabil cea mai intensă experiența din cursă. Sus pe vârf te descarci normal pe voluntari (e ok…sunt bine platiti…) si pornesti, ca liliacul orb spre sunetele si luminile din vale. Job is done. „Si-n patru labe termin mizeria asta…”
110k cu 6500+. Not great. Not terrible.
Not just a race. A life journey”

Pe 31 iulie, seara, se vor desfășura ceremoniile de premiere pentru ultimele 3 curse, câștigătorii de la Ultra Rocks și Summits urmând a fi “încoronați” pe 1 august.

Cu toate că vor în focurile competiției, sportivii care se vor încumeta să termine cursele vor putea admira frumusețile naturii. Pădurile seculare din zona Câmpulung Moldovenesc, vârfurile Pietrosu Bistriței, Giumalău și Runc construiesc un peisaj nemaipomenit, care va rămâne în amintirea tuturor celor ce vor merge la Bucovina Ultra Rocks.


Detalii eveniment


Data început: 31 Jul 2021
Data final: 01 Aug 2021
Website: https://www.facebook.com
Tip eveniment: Calendar Competiții
Județ: Suceava
Localitate: Campulung Moldovenesc


One thought on “Bucovina, plai cu flori și cu Ultramaraton

  1. Toate cele bune organizatorilor si vointa alergatorilor ( printre care imi doresc sa fiu ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *