• Sportul tău, povestea ta!

Brutus Run, aproape de start. Aventură fără limite

Brutus Run, aproape de start. Aventură fără limite

Creatorii ultramaratonului Tryavna Ultra promit la final de săptămână o experiență memorabilă alături de prieteni, pentru a-i uni pe cei mai duri alergători într-o competiție brutală. Brutus Run este o aventură pentru alergătorii cu un spirit puternic.

Brutus Run este prezentat drept o provocare cu adevărat sălbatică, iar rezistența și voința de a-ţi depăși limitele este vitală. Abilitățile de orientare și comunicare în echipă contează enorm.

Traseul Războinic de semimaraton are trei misiuni de cucerit. Traseul General de maraton aduce cinci misiuni de cucerit, inclusiv cățărare pe stânci.

La start, fiecare echipă va primi o hartă și misiuni de finalizat într-un timp limitat. Fiecare misiune trebuie îndeplinită într-un punct definit pe parcursul traseului. Fiecare echipă va trebui să găsească acel punct în pași de fugă prin orientare. Localizarea GPS cu telefonul mobil va fi restrictionață pe traseu, pentru a evita descalificarea.

Echipamentul necesar pentru a participa la oricare din probe: rucsac sau vestă de alergare, recipient cu lichide (minimum un litru de persoană), alimente (minimum 1000 kcal de persoană), folie de supraviețuire și geacă impermeabilă.

Brutus Run, aproape de start. Aventură fără limite

Pentru ediția din acest an, traseul ambelor probe este dat de punctele de pe hartă primite de fiecare echipă. Anul trecut, traseul Warrior de semi a acumulat o diferență de nivel de aproape 800 de metri, iar cel General de maraton de aproape 1.500 de metri.

Autonomia este completă pentru fiecare dintre echipe, fără puncte intermediare de alimentare și hidratare. Fiecare echipă va trebui să își transporte alimentele și apa necesare pentru a supraviețui provocărilor de pe traseu. Aici unitatea echipei va conta. Membrii echipei vor fi legați de un fir de sfoară.

Orice ar face fiecare concurent, dezlegarea frânghiei chiar și pentru timp limitat, va aduce descalificarea.

Fiecare echipă va căuta locuri ascunse dezvăluite pe hartă. Vor fi puncte de control marcate, pe care fiecare echipă trebuie să le găsească.

În prima parte a traseului, fiecare echipă va primi un set de puzzle logic de rezolvat în următorii trei kilometri. Cerințele sunt șase, iar fiecare punct nerezolvat va aduce un timp de penalizare de trei la timpul final al echipei.

Surpriza de anul trecut a fost alergarea unei distanțe într-un sac. Sapă și cară poate fi una din probele de foc. Solul înghețat va fi săpat și încărcat în sacii puși la dispoziție de voluntari. Fiecare parte la echipă trebuie să care o anumită greutate: 15 kilograme pentru femei și 22 kilograme pentru bărbați.

Sacii umpluți vor fi transportați de echipă de la punctul de umplere până la cântar, aproximativ un kilometru. Pentru fiecare kilogram în minus se acordă cinci minute de penalizare. O greutate limită sub 10 kilograme pentru femei, respectiv 15 kilograme pentru bărbați va duce la descalificarea echipei. Kilogramele în plus aduc minute bonus.

Cățărarea stâncilor, adresată doar traseului General, este o provocare care va testa limitele fizice și mentale. Fiecare echipă va trebui să colaboreze pentru a urca stâncile abrupte, ghidați de voluntari în zona desemnată a misiunii. Omiterea sau refuzul îndeplinirii misiunii de alpinism va aduce la final o penalizare a echipei de 30 de minute.

Tăierea unui copac poate fi un avantaj de îndemânare sau putere. Fiecare echipă se va confrunta cu o adevărată provocare forestieră, tăierea unui copac de esență tare (salcâm) cu un topor. Nerespectarea provocării va aduce echipei o penalizare de 40 de minute.

Locurile disponibile sunt limitate la 25 de echipe General și 50 de echipe Warrior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *