• Sportul tău, povestea ta!

Bogdan Duca a încheiat sezonul pentru mountain bike-ul românesc

Bogdan Duca a încheiat sezonul pentru mountain bike-ul românesc

Bogdan Duca a participat la Campionatul Mondial de XCM (Sakarya, Turcia) și s-a clasat pe locul 31. Proba a avut 110 kilometri, iar diferența de nivel a fost de 3700 de metri. 

Bogdan Duca a participat la Campionatul Mondial de XCM (Sakarya, Turcia) alături de Manuela Mureșan, care a încheiat proba feminină pe locul 18.

Înainte să participe la Mondialele din Turcia, Bogdan Duca a încheiat sezonul competițional din România cu o victorie în Finala Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country Marathon.  Cursele nu s-au încheiat însă pentru bikerul legitimat la Dinamo-BikeXpert-Superbet. Va merge în Turcia la Mondialele de Mountain Bike.

La Pucioasa, Bogdan Duca a demonstrat încă o dată că este pe drumul cel bun, după ce în luna iulie a devenit campion național la XCM. Este cel mai nou membru din echipa Dinamo-BikeXpert-Superbet și a demonstrat prin performanța de la BikeXpert Alpine Challenge că a confirmat așteptările.

”Bogdan Duca a avut parte de toate condițiile necesare pentru a face performanță și a reușit. Ne bucurăm enorm că am avut încredere, iar el ne-a răsplătit cu performanțele sale. Bogdan este un om de bază în echipa noastră și a reușit să performeze în 2020, un an foarte greu pentru sportul și Mountain Bike-ul românesc” – Cătălin Sprinceană, team manager Dinamo-BikeXpert-Superbet și organizator BikeXpert Alpine Challenge.

Media Story a fost partener la finala Cupei Naționale de Mountain Bike și a realizat videoclipul oficial.

 

BikeXpert Alpine Challenge 2020 a fost ultima competiție importantă de mountain bike a anului. Unele curse au fost anulate, iar altele s-au desfășurat după eforturi îndelungi.

”Poate, de multe ori ne-am îndoit că vom reuși să ținem acestă cursă, dar cu ambiție, muncă, cu sprijinul autorităților și sponsorilor, am reușit să ne vedem la Pucioasa pe 17 Octombrie. În martie, nu mă gândeam că vom avea multe competiții, dar cu voia lui Dumnezeu și a unor oameni buni fie că vorbim despre organizatori pasionați sau despre sponsori, am reușit să organizăm suficiente curse, fie că au fost campionate sau cupe naționale la XCO, XCM și XCE. Din păcate, Maratonul Vinului nu a putut fi organizat, la fel ca București MTB Race” – Cătălin Sprinceană, team manager Dinamo- BikeXpert-Superbet.

Gândurile celor de la Dinamo-BikeXpert- Superbet se îndreaptă deja spre competițiile din 2021, mai ales că echipa este formată din rideri de valoare.

”Ede Molnar este de șase ani alături de noi. Era junior când a fost cooptat și a reușit să cucerească cinci titluri naționale consecutive la Cross Country Eliminator. A ajuns să facă parte din echipa olimpică a României de Mountain Bike.

Miruna-Maria Gîrbacea  este vicecampioană națională elite XCO și a demonstrat că este o forță la feminin și mai este o chestiune de timp până ce va cuceri titlul.

Gerhard Moldansky, campion Național U23 la XCO, este un sportiv polivalent. A fost cu echipa națională în Turul României, unde Edi Grosu a cucerit titlul.

MTB Academy reprezintă unul dintre argumentele care ne dau încredere că viitorul arată bine. Sunt mulți copii pasionați, care le vor lua locul celor de acum. Strategia lui Răzvan Jugănaru s-a dovedit bună, iar dovada o reprezintă Alex Ilie. A făcut tranziția de la tinerele speranțe în echipa mare de la Dinamo-BikeXpert-Superbet. A ieșit campion național  XCO la cadeți și asta a arătat că și-a confirmat valoarea.

Cel mai mare plus al anului este că am reușit să menținem ciclismul viu. Lumea se gândea ca o să moară. A fost greu, dar toate eforturile au meritat pentru că ciclismul va exista și în 2021” – Cătălin Sprinceană, team manager Dinamo-BikeXpert-Superbet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *