• Sportul tău, povestea ta!

Batoane energizante cu ovăz. Rețetă pentru acasă

Batoane energizante cu ovăz. Rețetă pentru acasă

Când vine vorba de gustări energizante și sănătoase, cerealele reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni. Dacă ar fi să alegem dintre acestea, ovăzul este, cu siguranță, o opțiune pe care ne putem baza aproape în fiecare zi, indiferent de tipul de alimentație cu care suntem obișnuiți. Iar batoanele de ovăz capătă din ce în ce mai multă popularitate, chiar dacă vorbim despre copii, sportivi, persoane sedentare sau seniori.

Singura problemă pe care o putem întâmpina este aceea că, odată ce ne obișnuim sa consumăm frecvent așa ceva, tindem să ne cheltuim constant banii pe produse care conțin și ingrediente mai degrabă gustoase decât sănătoase. Așa că, o altenativă la fel de gustoasă, dar cu siguranță mult mai sănătoasă la batoanele din comerț, o reprezintă batoanele preparate în casă, care mai au o calitate deloc de neglijat. Sunt mult mai ieftine.

În plus, pentru majoritatea rețetelor nu aveți nevoie de cuptor. Iar dacă vă gândiți că procesul este unul dificil, care necesită abilități de bucătar, veți afla din următoarele rânduri că nu este deloc așa. Mai mult decât atât, ingredientele de care aveți nevoie sunt foarte ușor de procurat.

Pentru 8 batoane de ovăz cu ciocolată sărată si migdale aveți nevoie de:

– O cană de fulgi de ovăz
– O jumătate de cană de pastă de migdale
– O jumătate de cană de făină de migdale
– O jumătate de cană de pulbere proteică
– O jumătate de cană de miere
– O jumătate de cană de chipsuri de ciocolată sau ciocolată răzuită
– 3 linguri de semințe de chia, semințe de in sau semințe de floarea soarelui
– 2 linguri de ulei
– O jumătate de linguriță de scorțișoară
– O linguriță de sare

Mod de preparare

Amestecați într-un bol fulgii de ovăz, pasta de migdale și făina de migdale, pulberea de proteine, mierea, scorțișoara, uleiul și ciocolata până se formează o mixtură compactă. Apoi, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, transferați “aluatul” și formati un pătrat cu latura de 18-20 de centimetri și grosimea de 2 centimetri. Presărați sarea deaupra, apăsați delicat și îl lăsați la frigider cel puțin două ore să se omogenizeze ingredientele. După porționare, este necesar să depozitați batoanele într-un loc uscat și răcoros, iar pentru consum este ideal să le împărțiți cu prietenii și familia. Batoanele pot rezista în frigider până la o săptămână, fără să-și piardă aspectul sau gustul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *