• Sportul tău, povestea ta!

Băneasa Forest Run e și despre cauze sociale

Băneasa Forest Run e și despre cauze sociale

Băneasa Forest Run s-a poziționat deja în calendarul competițiilor din București. Gândită să se desfășoare de două ori pe an, întrecerea va lua, din păcate, o pauză în acest an. S-a încercat din răsputeri organizarea turei de toamnă în 1 noiembrie. Nu s-a putut, astfel că 11 aprilie 2021 va fi ziua în care Pădurea Băneasa va fi inundată de veselie.

Pe 29 aprilie 2018 s-a dat primul start la Băneasa Forest Run. Această ediție a fost urmată de cele din 4 noiembrie 2018, 24 martie 2019 și 3 noiembrie 2019. Fiecare zi a avut povestea sa frumoasă, înnobilată de generozitatea participanților. Aceștia au putut dona pentru cele 2 cauze sociale.

Anul trecut, sumele oferite de alergători au ajutat zeci de copii. După ediția din martie, prin intermediul MagiCAMP, 30 de copii bolnavi de cancer au putut merge în tabăra construită de Melania Medeleanu, Vlad Voiculescu și Andreea Brînzoiu. La alergarea din noiembrie, obiectivul a fost strângerea unei sume care să permită trimiterea a 10 copii la 10 ședințe de terapie.

Hopes and Homes For Children este a doua cauză socială de la Băneasa Forest Run. Fundația a dezvoltat peste 100 de case de tip familial, unde stau aproape 6000 de copii scoși din orfelinate.

Băneasa Forest Run înseamnă 3 curse: semimaraton 21 km, cros 11 km și Family Run 3 km. Pentru primele două curse, kit-ul de participare se anunță bogat: tricou, geluri energizante, batoane, paste, iaurturi, salată și, peste toate, fotografii care să le amintească tuturor de experiența fantastică de pe traseu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *