• Sportul tău, povestea ta!

Avertisment al francezilor pentru sportivii nevaccinaţi, înainte de Jocurile Olimpice

Avertisment al francezilor pentru sportivii nevaccinaţi, înainte de Jocurile Olimpice

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi care nu vor fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus vor trebui să facă faţă unor condiţii ''extrem de dificile'', a avertizat Denis Masseglia, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa.

Masseglia a vorbit despre varianta unei carantine de două săptămâni în Japonia şi teste anti-COVID ce ar putea fi efectuate zilnic, dimineaţa şi seara.

Săptămâna trecută, directorul general al Comitetului de organizare a JO de la Tokyo, Toshiro Muto, a exprimat un optimism moderat în legătură cu vaccinarea pornită la nivel mondial.

”Odată ce vaccinările sunt efectuate pe scară largă în SUA şi în Europa, cred că nu există nicio îndoială că va exista un efect pozitiv privind desfăşurarea JO. Cu toate acestea, ele nu rezolvă toate problemele. Suntem încrezători în vaccinuri dar, în acelaşi timp, eu cred că este ceva nepotrivit să fii total dependent de el”, a spus Muto.

Un sondaj recent al agenţiei Kyodo News a indicat că 80% dintre japonezi ar dori ca ediţia din acest an a JO să fie amânată sau anulată. Muto speră însă că vaccinurile şi alte măsuri ale autorităţilor sanitare vor atenua îngrijorările publice.

”Deoarece vaccinările se efectuează la scară largă, mă aştept ca opinia publică să fie uşurată. Este firesc ca oamenii să fie îngrijoraţi, dar sperăm că situaţia se va îmbunătăţi ca urmare a tuturor măsurilor care s-au luat şi se vor lua”, a mai afirmat Muto, care a dezvăluit că organizatorii nu iau în calcul o nouă amânare sau anularea evenimentului.

Muto vrea să evite o situaţie similară celei de la Melbourne, de dinaintea Australian Open, în condiţiile în care 15.000 de sportivi din întreaga lume vor sosi în Japonia.

”Este o iniţiativă normală să ai o carantină de 14 zile în actualul context. Cu toate acestea, cred că este nepotrivit să le ceri sportivilor să nu se antreneze deloc cu două săptămâni înainte de a intra în competiţii”, a mai spus japonezul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *