• Sportul tău, povestea ta!

Au mai rămas cinci. S-au ales sportivii din care va fi ales cel mai bun atlet al lumii în 2020

Au mai rămas cinci. S-au ales sportivii din care va fi ales cel mai bun atlet al lumii în 2020

World Athletics a anunţat cei cinci finalişti din care îl va alege pe cel mai bun atlet al lumii în 2020. Ugandezul Joshua Cheptegei şi suedezul Armand Duplantis sunt pe lista scurtă pentru trofeul acordat de federaţia internaţională

Cheptegei (24 de ani) a spulberat în acest an recordurile mondiale stabilite în urmă cu peste un deceniu de legendarul Kenenisa Bekele în probele de 5.000  şi 10.000 de metri. Ugandezul a stabilit şi cea mai bună performanţă din toate timpurile în proba de 5 km pe şosea.

Duplantis (21 de ani) a doborât de două ori în 2020 recordul mondial la săritura cu prăjina. A sărit în februarie 6,18 metri şi este neînvins în 16 competiţii în acest an.

Pe lista scurtă se mai află americanul Ryan Crouser (aruncarea greutăţii), norvegianul Karsten Warholm (400 m garduri) şi germanul Johannes Vetter (aruncarea suliţei).

Au fost eliminaţi după prima rundă de vot americanul Donovan Brazier (800 m), kenyanul Timothy Cheruiyot (1.500 m), ugandezul Jacob Kiplimo (semimaraton), americanul Noah Lyles (100 şi 200 m) şi suedezul Daniel Stahl (aruncarea discului).

Lista iniţială, cu zece candidaţi, a fost alcătuită de un grup de experţi internaţionali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *