• Sportul tău, povestea ta!

Anul trecut, pe vremea asta

Anul trecut, pe vremea asta

Vă amintiți competițiile sportive de anul trecut, Ciucaș X3, Trichallenge Mamaia, BikeXpert Alpine Challenge... cum se auzeau vuvuzelele voluntarilor? Cum cântau susținătorii de pe marginea traseului sau cum aplaudau ei de câte ori trecea câte un participant cu forțele scăzute, cu chipul schimonosit de la atâta efort, cu pielea roșie-sângerie de la străduință?

Acele încurajări adunate de la fiecare participant, organizator sau voluntar i-au ajutat pe mulți să ajungă la finish. Și nu doar studiile psihologilor demonstrează, ci și mărturiile sportivilor, că fiecare vorbă de spijin e ca un braț oferit, ca cel slăbit să se ridice din înghenunchiere.

Dorul coastelor de munte, pe care au alergat sportivii antrenament după antrenament, dar și în fiecare an, la competiții, e tot mai mare. Nevoia energiei de la start, când adrenalina inundă celulele în tot corpul, e ca un drog de care te-ai lipsit brusc și care-ți provoacă trupul să tremure tot.

Traseul lor este acum pustiu. Dar sportul nu se uită. Se face și se face bine și în izolare. Noroc pentru unii, când găsesc susținerea adevărată și acasă, în carantina forțată, în separarea impusă de comunitate. Încurajările, despre care vorbeau unii psihologi, nu trebuie să se oprească niciodată, chiar dacă ieși din terenul de sport și încerci să îți depășești limitele… altfel.

Urmăriți un clip video postat de cei care iubesc sportul, chiar și în vremuri de pandemie.

https://www.facebook.com/bikeXpertracing/videos/2562510983987822/

Încurajările primite de pe marginea terenului îi fac pe sportivi să atingă performanța și să își depășească limitele, spun unii psihologi. Încurajările se transformă în energie și reușită, au confirmat-o chiar și atleții care participă la utramaratoane. Strigătele voluntarilor, urările apropiaților veniți ca să îi susțină, aplauzele de la linia de finish sunt hrană pentru suflet și sursă de energie ca să evolueze și ca să căpete încredere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *