• Sportul tău, povestea ta!

Andreea Beatrice Ana şi Kateryna Zhydachevska, medalii la Europenele de lupte

Andreea Beatrice Ana şi Kateryna Zhydachevska, medalii la Europenele de lupte

Andreea Beatrice Ana şi Kateryna Zhydachevska au cucerit primele medalii ale României, de bronz, la Campionatele Europene de lupte de la Varşovia.

Andreea Ana a obţinut bronzul la categoria 55 kg, după ce a învins-o în meciul decisiv pe bielorusa Katerina Picikovskaia. Românca trecuse în sferturi de franţuzoaica Hilary Ysaline Honorine, dar a pierdut semifinala cu poloneza Roksana Marta Zasina.

Andreea Ana a mai obţinut bronzul la Europenele de seniori în 2019. Are medalii de bronz şi la Europenele Under-23 din 2019 şi Mondialele Under-23 din 2018 şi 2019.

Andreea Beatrice Ana şi Kateryna Zhydachevska, medalii la Europenele de lupte

La categoria 59 kg, românca de origine ucraineană Katerina Zhydachevska a câştigat dramatic bronzul în faţa bielorusei Iulia Pisarenka.. S-a clasat pe podium printr-un procedeu reuşit în ultimele secunde. Katerina a pierdut în sferturi în faţa bulgăroaicei Biliana Jivkova Dudova, însă calificarea acesteia în finală a dus-o pe reprezentanta României în meciul pentru bronz.

Zhydachevska (27 ani) a câştigat prima sa medalie importantă pentru România, după ce în 2018, la Mondialele de la Budapesta, s-a clasat pe locul 5.

La categoria 65 kg, Kriszta Tunde Incze a fost învinsă în calificări de ucraineanca Tatian Rijko. Va evolua în recalificări, contra rusoaicei Liubov Ovcearova. La 72 kg, Cătălina Axente a pierdut în sferturi în faţa rusoaicei Evghenia Zaharcenko.

România participă cu 15 sportivi la Europenele de la Varşovia.

SportStory – Sport pentru toată lumea!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *