• Sportul tău, povestea ta!

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi a cincea Olimpiadă pentru spadasină

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi a cincea Olimpiadă pentru spadasină

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe primul loc în ierarhia mondială. Prima particiare la Jocurile Olimpice a fost la Atena (2004). Apoi au urmat Beijing (2008), Londra (2016) și Rio de Janeiro (2016). Ana Maria Popescu are ca obiectiv acum a treia medalie olimpică. În 2008 a cucerit medalia de argint, iar în 2016 a devenit campioană olimpică.

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

”Imediat ce m-am trezit din visare după JO Rio 2016, m-am întors hotărâtă în sala de antrenament… de parcă Tokyo 2020 se întâmpla „ieri”. Așa o grabă aveam.
Acum n-am nici cea mai vagă idee cum au zburat anii. Știu doar că finalul verii lui 2019 am realizat că mai am uite atât și dau buzna Jocurile peste mine.
Și iată-mă cu fix o lună înainte de începerea sezonului, cu „o pană” de toată frumusețea la genunchiul drept, trăgând din greu în sala de recuperare și sperând să-l conving pe avariat să colaboreze în continuare  (ceea ce am și reușit pentru o bună bucată de vreme).
Tot în perioada aceea am aflat, pentru că în graba mea spre calificare mă furase peisajul și nu ținusem cont de astfel de detalii. Și că mă luptam din greu ca să ajung pentru a 5 a oară la Jocurile Olimpice.
Vă mulțumesc vouă pentru energia bună. Și indiferent cum va arăta drumul de aici înainte pentru mine, vă rog ceva. Îndrăzniți să visați, credeți în visul vostru și munciți pentru el până ajungeți să-l împliniți”.

Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 

Palmaresul Anei Maria Brânză este unul impresionant. Sportiva de 35 de ani a fost desemnată în trei rânduri cea mai bună spadasină din lume. În 2008, 2009 și 2013. A cucerit 20 de medalii la campionatele europene și mondiale, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008). În 2020, Ana Maria Brânză a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă. Această performanță ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *