• Sportul tău, povestea ta!

Alexandru Novac – Visul unei medalii olimpice, amânat cu un an

Alexandru Novac – Visul unei medalii olimpice, amânat cu un an

La 23 de ani, Alexandru Novac este unul din sportivii români care au drept obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la aruncarea suliței. Din păcate pentru el, competiția s-a amânat chiar când se afla într-o formă excelentă. Novac continuă însă să se pregătească și are gânduri mari.

Legitimat la CSM București, Novac s-a pregătit puternic în Portugalia pentru a rupe norii la Jocurile Olimpice. A aflat apoi că marea competiție a lumii se va disputa tocmai la anul. Pandemia de Covid-19 l-a trimis și acasă, acolo unde urmează un plan de antrenament trimis de Petre Manu.

CELE MAI BUNE PERFORMANȚE ALE LUI NOVAC

 

LOCUL 2 LA JOCURILE OLIMPICE DE TINERET NANJING (2014)

LOCUL 2 LA JOCURILE FRANCOFONIEI ABIDJAN (2017)

LOCUL 2 LA CAMPIONATUL EUROPEAN UNDER-23 GAVLE (2019)

Am un program bine gândit pentru această perioadă, care conține antrenamente de forță, alergări, sărituri și lucrul cu mingea medicinală. Faptul că nu mă pot antrena în condiții normale mă afectează foarte mult. Am muncit foarte mult pentru a pregăt acest an și nu pot arăta tuturor rezultatele muncii mele, a declarat Novac pentru fra.ro.

86.37 METRI ESTE PERSONAL BEST PENTRU NOVAC, CARE REPREZINTĂ ȘI RECORDUL NAȚIONAL

 

Petre Manu a dezvăluit că adversarii lui Novac s-au temut de român. L-au filmat la antrenamentele de la Monte Gordo, din Portugalia, unde a arătat că poate lupta pentru un podium la Tokyo. Acest vis se reportează pentru 2021. “Dorinta mea cea mai mare pentru acest an este ca totul să se termine cu bine și cât mai repede. Vreau să revin mai repede la activitatea zilnică de dinaintea apariției pandemiei. Pentru 2021 țintesc un Personal Best și un loc cât mai bun la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a completat Novac.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *