• Sportul tău, povestea ta!

Alte semne bune din China. Ce li se permite oamenilor să facă

Alte semne bune din China. Ce li se permite oamenilor să facă

Chinezii culeg din ce în ce mai multe roade după perioada de carantină și izolare. Ultima zi când s-au înregistrat peste o sută de persoane infectate cu coronavirus a fost 5 martie. De atunci, numărul a fost în scădere, iar pe 29 de martie au fost înregistrate 45.

După ce în urmă cu câteva zile a fost organizată o cursă de alergare în orașul Chengdu (16 milioane de locuitori), organizatorii cursei de cisclism Qinghai Lake International Road au anunțat cu fast că a 19-a ediție va avea loc peste o sută de zile. Mai exact pe 7 iulie. Singura diferență față ediția din 2019 este că, în loc de 13 etape, vor fi doar 8.

Conform ChinaNews.com, surse din Federația Chineză de Baschet au dezvăluit că oficialii au solicitat Ministerului Sportului să aprobe reluarea campionatului național de baschet începând cu data de 15 aprilie. Cererea a fost refuzată pe motiv că nu toate echipele ar avea la dipoziție loturile și staff-urile complete. Jucătorii și antrenorii străini, la fel ca toți ceilalți oameni fără cetățenie chineză,  încă nu sunt lăsați să intre în China. Altfel, ar fi fost șanse mari ca Liga Națională de Baschet să se reia.

Restricțiile sunt mai blânde și în Provincia Shandong. Oamenii au permisiunea de a face mișcare în grupuri, fie că aleargă, fac exerciții sau joacă fotbal. Restricțiile rămân neschimbate în ceea ce privește prevenția. Măștile sunt obligatorii, spălatul pe mâini și măsurarea temperaturii corporale.

Cele mai bune vești vin din Provincia Hubei, Aeroporturile au fost redeschise, cu excepția celui de la Wuhan –  cel mai afectat oraș de Coronavirus. Pe aeroportul din Yichang au fost operate deja primele curse, iar călătorii sunt atent monitorizați cu ajutorul camerelor care măsoară temperatura corpului. În cazul unui pacient suspect, fiecare aeroport redeschis are camere de izolare și echipamente pentru a diminua riscul de răspândire a virusului.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *