• Sportul tău, povestea ta!

Alergare pentru relaxare și pentru dezvoltarea comunității

Alergare pentru relaxare și pentru dezvoltarea comunității

Reșița va găzdui pe 1 noiembrie o competiție de suflet. „AlerGând la pădure” a ajuns deja la ediția cu numărul 6 și s-a născut cu două obiective: participanții să se bucure de o zi minunată într-un peisaj spectaculos, iar fondurile strânse din înscrieri să ajute la dezvoltarea comunității.

Care sunt cele 3 cauze din acest an? Prima este Fabrica de Bicicliști, pe care ar trebuie să se strângă 8.664 de lei. Din această sumă se va porni o campanie de informare în 3 școli din Reșița, prin care să se promoveze importanța sportului. 100 de copii și tineri vor beneficia de formare în cadrul unor cursuri-ateliere, timp de 5 săptămâni. La finalul fiecărei săptămâni vor fi făcute trasee aplicative, pentru dezvoltarea calităților psihomotrice.

Promovarea șahului în comunitatea reșițeană este a doua cauză de pe lista AlerGând la pădure. Pentru aceasta, ținta este de 7.380 de lei. Tabăra Urbana reprezintă a treia cauză care poate fi aleasă de participanți. 7.860 de lei sunt necesari pentru mai multe activități. Astfel, se preconizează derularea a 4 ateliere în 3 cartiere defavorizate din Reșița: un atelier de animație, unul de cunoaștere și orientare, unul de sănătate prin mișcare și ultimul, dar nu cel din urmă, de creație. 

AlerGând la pădure are 3 curse: semimaratonul de 20 de kilometri, crosul Metal 10 km și cros Poezie 5 km. Dealul Cioara și La Arșiță sunt cele 3 urcușuri importante de pe traseul lung.

În precedenții 2 ani, cei peste 600 de participanți au donat nu mai puțin de 26.540 de lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *