• Sportul tău, povestea ta!

Acestea au devenit Jocurile Olimpice pe timp de pandemie

Acestea au devenit Jocurile Olimpice pe timp de pandemie

Acum este momentul în care imaginația și organizarea te ajută să treci mai ușor peste zilele petrecute acasă. Filmele și cititul sunt două variante pentru ca timpul să treacă ușor, însă copiii au nevoie și de interacțiune.

Ei adoră să stea și să se joace alături de părinți și de bunici, iar una dintre cele mai bune modalități prin care se pot apropia sunt jocurile copilăriei.  Există multe soluții.

Vânătoarea de comori
Aptitudinile observaționale sunt un aspect crucial în dezvoltărea copilului. Și îl pot ajuta și pe tatăl tău dacă se luptă cu bolile aduse de bătrânețe. Puteți face pur și simplu o listă de articole care se găsesc în curte, cum ar fi pene, un anumit tip de frunze sau un instrument de grădină. Faceți bilete și puneți indicii. Dacă doriți, puteți include chiar și rime, astfel încât atât tatăl, cât și copilul să poată adăuga ghicitori, poezii sau texte haioase pentru a descrie obiectele propuse. Puteți implica toată familia, iar jocul să fie făcut pe echipe.

Jocuri de cărți
Unele dintre cele dragi momente din copilărie sunt acelea când copiii se joacă împreună cu bunicii. Un joc de cărți poate fi un exercițiu bun pentru ambii parteneri de joacă. De cele mai multe ori, acesta necesită principii simple de matematică, precum adăugarea, scăderea, înmulțirea și divizarea.

Joaca de-a … moda!
Lasă-i pe copiii tăi să treacă prin șifonierul bunicilor și să se joace probând ținute. Bătrânii tind să uite lucruri, iar prin aducerea în față a unor obiecte uitate în debara sau dulap, aceștia accesează aminti și evenimente întâmplate cu decenii în urmă. Pe măsură ce copiii se îmbracă, bunicul le poate spune povești despre viața lui, momente din copilărie, aventuri pe care le-a avut. Acest lucru vă va fascina copiii și vă va ajuta părintele senior să se ocupe mai bine de abilitățile de memorie pe termen lung.

Jocuri video
Copiii sunt incredibil de prcepuți când vine vorba de tehnologie. Jocurile video sunt o modalitate excelentă pentru socializare cu bunicii. Cei mici îi pot învăța pe seniori cum să se joace și se crează astfel o conexiune între cei doi și se adună amintiri. Există unele jocuri în care se încurajează activitatea fizică – cum ar fi Wii Fit – și mai multe jocuri care se concentrează în mod special pe abilitățile de interacțiune și memorie. Conform unui studiu al Asociației Psihologice Americane realizat în 2013, jocurile video pot oferi de fapt beneficii de învățare, sănătate și sociale.

Spânzurătoarea
Jocurile de recunoaștere a cuvintelor sunt excelente, deoarece acestea pot ajuta memoria părinților și bunicilor și îmbunătățirea abilităților cognitive. În același timp, poate ajuta copilul să-și sporească vocabularul și ortografia. Este un câștig pentru întreaga familie. De asemenea, pentru acest joc ai nevoie doar pix și hârtie și se poate juca oriunde.

Practică un sport
Aceasta ar putea fi o modalitate excelentă atât pentru bunic, cât și pentru copil de a se relaxa și de a petrece timp afară, asta dacă spațiul căminului dumneavoastră permite ieșirea în aer liber. Tenis la perete practicau și părinții noștri. Și chiar tenis cu piciorul, cu o minge de fotbal, sau una mai ușoară. Nu ai nevoie de spațiu mare, ci doar de un perete fără ferestre, o minge pe placul jucătorilor și disponibilitatea bunicului de a se mișca la viteza stabilită de comun acord.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *